Delikatesses.se

Kaffe & twistpÄsar, bebisgos och matleveranser

NĂ€r man fĂ„r bebis sĂ„ Ă€r det ganska mĂ„nga som vill hĂ€lsa pĂ„ för mys. Vilket Ă€r fantastiskt superkul! Nyfödda Ă€ter, sover, gosar ( i mÀÀÀÀÀngd) och behöver dĂ„ och dĂ„ en ny blöja. LĂ„ter kanske inte sĂ„ jobbigt, men det tar sin lilla tid och ork. DĂ„ Ă€r det fantastiskt med slĂ€kt och vĂ€nner som hĂ€lsat pĂ„ med fika- & matkorgar. Vi har sluppit fixa och kunnat Ă€gna oss helhjĂ€rtat Ă„t gĂ€ster och vĂ„r lilla fining. VĂ„rt skafferi har varit laddat med kaffe och twistpĂ„sar för de som vill ha en spontanfika. I söndags var fina Anna med familj hĂ€r. Trots tvĂ„ aktiva barn, hus och vintertidsomslag (som stĂ€llde till det med sömnen för barnen) sĂ„ fixade hon fika, drömgod chokladmoussetĂ„rta (recept kommer), och supergod lasagne till oss allihop. DU Ă€r toppen!❀ TACK alla ni andra för god fika och mat!!


TvÄbarnsmammans lasagne 6 personer

600 g nötfÀrs 1 stor gul lök 1 zucchini 1/2 dl balsamvinÀger, mer eller mindre efter smak 1 fp krossade tomater, ekologiska örtsalt peppar en nypa socker oregano, timjan, dragon och mejram

3 dl creme fraiche 2 dl grÀdde örtsalt 2 dl vÀllagrad ost/parmesanost

lasagneplattor, vÀlj sjÀlv torra eller fÀrska

VĂ€rm ugnen till 220 grader.

Skala och finhacka löken, skÀr ner zucchinin i smÄbitar, stek detta mjukt i en gryta. Tag av frÄn plattan . Bryn köttfÀrsen, tillsÀtt balsamvinÀger, krossade tomater, örtsalt, peppar, socker och örter. Blanda i lök och zucchini. LÄt puttra och smaka av med eventuellt lite mera salt. Varva köttfÀrssÄsen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Vispa samman creme fraiche, grÀdde och salt till en tjock krÀm och hÀll över. Riv osten och sprid ut den i ett jÀmnt lager. StÀll in formen i nedre delen av ugnen, sÄ inte osten brÀnns. Gratinera i cirka 30 minuter eller tills pastan kÀnns klar.

bebis fikakorg fina-vanner lasagne lok mejram notfars oregano pasta timjan zucchini