Delikatesses.se

Julköttbullar

Dan före dan, före dan. Det är idag det. Saffransknutar, sillinläggningar, Janssons frestelse och små goda julköttbullar har tillverkats i julfabriken. Årets köttbullar är en kalv- & fläskfärsvariant. Givetvis med kryddpeppar och lite kanel men även en gnutta mejram fick följa med. Den där kryddan som man bara använder till ärtsoppan annars, eller? Hur som haver så är de väldigt goda.

Julköttbullar

blir jättemånga små

600 gram kalv- & fläskfärs

en halv gul lök

1 dl havregryn

0,5 dl grädde

2 äggulor

1 msk potatismjöl

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

4 korn kryddpeppar

1 tsk kanel

1 tsk mejram

1 tsk honung

smör och rapsolja till stekning

Blanda havregryn, gr√§dde och grovt hackad gul l√∂k. Mixa med mixerstav till en sl√§t smet. Bland i √§ggulorna, potatismj√∂l och honung. Mortla kryddorna och h√§ll i gr√§ddblandningen. H√§ll den √∂ver f√§rsen och blanda runt ordentligt. Sm√§lt en rej√§l klick sm√∂r och lite olja i en stepanna p√• medelv√§rme. Rulla k√∂ttbullar i √∂snkad storlek, min v√§gde 12 gram. √Ąr dom sm√• f√•r man ta tv√• som bekant......

fläsk jul kalv köttbullar kryddpeppar mejram