Delikatesses.se

SpÀtta

Ofta nÀr man ska planera fisk sÄ Àr denna lilla goding inte med pÄ listan. SpÀtta Àr en underskattad fisk som gÄr snabbt att steka, billig och det mesta passar som tillbehör. Testa att panera spÀtta istÀllet för fiskpinnar.....givetvis Àr den underbar att smörsteka naturell med lite kantareller pÄ surdegsbröd.

Panerad spÀtta 4-8 spÀttor( lite beroende pÄ storlek) 2 Àgg 2dl mjöl, gÀrna rÄg 2 dl ströbröd alt panko sÄ blir det lite frasigare...

Salt och peppar

KnÀck Àggen i en tallrik och vispa. MÀt upp mjöl pÄ ytterligare en tallrik. Krydda mjölet sÄ det verkligen smakar kryddat. I sista tallriken hÀller du ströbröd/panko. Mjöla in hela spÀttan först i mjölet, sen i Àgget och sist i ströbröd/ panko. LÀgg Ät sidan och upprepa med all fisk.

SmÀlt smör i en stekpanna och stek pÄ hög vÀrme 2-3 min pÄ varje sida.

VÀlj tillbehör efter humör.... Potatismos med remouladsÄs

....eller min favorit med rödbetor, kapris och lök som serveras med citruspotatis och brynt smör.

Rödbetssallad Klyfta inlagda hela rödbetor. Hacka lök fint. Stek löken glansig i lite smör, lÀgg i kapris och rödbetor sÄ allt blir varmt. Citruspotatis Koka potatis enligt konstens alla regler. HÀll av vattnet och dessa med rapsolja, citronsaft och skal. Salt och peppra Brynt smör SmÀlt smör och dra undan det nÀr det börjar bli brunt och doftar lite nötigt.

Lova nu att testa denna goding!