Delikatesses.se

Quinoabiffar med rostad ramslök

Har ni varit ute i skog och mark och botaniserat och hittat ramslök Ă€n?! För nu börjar det brinna i knutarna. Blir nog en sista runda pĂ„ fredag. Kan inte riktigt luta mig tillbaka och kĂ€nna mig nöjd för i Ă„r. En sats rostade jag i ugnen. PĂ„ detta vis blir den lite rostad och torkad och kan anvĂ€ndas som vilken torkad kryddvĂ€xt som helst – exempelvis persilja eller oregano.

Rostad Ramslök

Skölj ramslöken och skÀr bort stjÀlkarna. Rada upp bladen pÄ bakplÄtspapper och stÀll in lÀngst ner i ugnen: 100°C i 30-35 minuter. Hacka den torkade ramslöken till önskad storlek och ha ner i en burk.

Idag har vi hÀngt pÄ landet, omringade av gulblommande rapsfÀlt. Vi har gÀngmyst med vÄr fina vÀn Carin som Àr hemma frÄn andra sidan jorden. Fyra vÀnner, tvÄ mammalediga, en  med flexibelt jobb och en yogis. Myst, druckit stora mÀngder kaffe och Àtit vegetariskt rakt igenom hela dagen. MarÀngswiss Àr vegetariskt....det Àr Àven dessa biffar vi snurrade ihop till lunch med göttig sallad och grÀslöksyoghurt. Har man inte rostad ramslök sÄ gÄr det absolut att byta ut mot annan valfri kryddört. BerÀtta gÀrna i kommentarerna om ni testar nÄt annat.

Quinoabiffar med rostad ramslök

ca 12 st

150 gram quinoa, röd eller vit

1 msk grönsaksbuljong, eller 1/2 tÀrning

150 gram lÀttkokt blomkÄl

80 gram havregryn

60 gram god riven ost

3 msk torkad ramslök

2 Àgg

1,5 tsk salt

neutral olja att steka i

Koka quinoan i grönsaksbuljongen, tar ca 15 min. Koka blomkÄlen ett par minuter i saltat vatten. Blanda havregryn, ost, Àgg, ramslök och salt i en bunke. Hacka blomkÄlen fint, eller riv den pÄ den grova sidan pÄ rivjÀrnet. Blanda i quinoan och rör runt ordentligt. LÄt stÄ och svÀlla i 20 min. Blöt hÀnderna och forma lagom stora biffar. Stek pÄ bÄda sidor pÄ medelvÀrme i olja.

agg havregryn quinoa ramslok