Delikatesses.se

Matgodis

Det Àr fredag och jag har plockat ramslök för andra gÄngen denna veckan. Hurra sÀger jag! Det har med andra ord lagats en hel del ramslöksrÀtter under veckan. Gissa vilken sorts recept ni kan se fram emot nÀsta vecka. Den enda dagen denna vecka det inte var ramslök inblandat var i tisdags dÄ vi malde fÀrs pÄ högrevet i kylen och blandade ut den med rödbetor, kapris och en hÀrlig klick fransk senap, givetvis blev resultatet Biff Lindström. Serverades med sedvanlig kokt potatis, saltgurka och skysÄs. Det enda som avvek var vÄrt nya matgodis, dessa picklade grönsaker. Jesus, alltsÄ!

Picklade grönsaker

150 gram blomkÄl, i smÄ buketter

150 gram morötter, i slantar

1 liten fÄnkÄl, i strimlor

1 rödlök, strimlad

Lagen

2 dl socker

3 dl vatten

1 dl Àttika, 12%

10 gram senapsfrön

2 lagerblad

2 stjÀrnanis

1 hel kanelstÄng

1 liten bit fÀrsk ingefÀra, skalad

Förbered grönsakerna. HÀr kan man vÀlja att lÀgga till fler grönsaker om man sÄ önskar, tex broccoli, sockerÀrtor eller andra rotfrukter.

FörvÀll blomkÄlen, morötterna och fÀnkÄlen i saltat vatten. Kyl ner i isvatten. Det ska fortfarande vara tuggmotstÄnd kvar. SÄ vara precis nÄgon minut.

Gör lagen genom att koka upp socker, vatten Àttika och kryddorna. HÀll lagen över de kalla grönsakerna. TillsÀtt löken och lÄt stÄ en stund. Servera till vad som helst, nÀstan....

anis attika blomkal gronsaker-2 kanel morotter picklat senapsfro