Delikatesses.se

jordgubbspaj

I lördags var vi pÄ stort 60-Ärs kalas och Selma hÀngde med sina kusiner. Det bjöds pÄ sandlÄdshÀng, nakendisco och majskrokar i valfri mÀngd. Hos kusinerna alltsÄ.... Vi bjöds pÄ en fantatstisk sommarfest med bubbel i trÀdgÄrden,caterad middag med gubbrörsmacka, grillbuffé och chokladmousse med crÚme fraichetopping allt signerat fantastiska Martin frÄn Hörte brygga som jag skrivit om tidigare hÀr & hÀr.

Allt var fantatsiskt gott. Rökta, inlagda morötter, picklad blomkĂ„l, rökig tomatsĂ„s, majonĂ€s, frĂ€sch potatissallad, lammfiol, pulled pork och slaktarbiff (njurtapp pĂ„ styckningskartan). En styckningsdetalj som börjar komma mer och mer. FĂ„r ni tag pĂ„ en bit sĂ„ köp. SĂ„ en gĂ„ng för alla, ÅK TILL HÖRTE FÖR BÖVELN!

IgÄr var det bara söndag, och vi lÀt det var sÄ.

Idag Àr det mÄndag och vi har hÀngt med en av Selmas bÀstisar, och hennes förÀldrar. DÄ fick det bli sommarfika. Vi fick denna goda paj hos min fina vÀn Malin och hon delade med sig av receptet som ursprungligen kommer frÄn ICA.se, med nÄgra smÄ Àndringar....

Jordgubbspaj

Pajdeg

150 gram smör

3 dl mjöl

œ tsk bakpulver

1 krm salt

Âœ dl ljust muscovadorörsocker

Fyllning

500 gram jordgubbar

2 Àgg

2 dl vispgrÀdde

1 dl ljust muscovadorörsocker

2 msk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Gör pajdegen genom att nypa ihop mjöl, bakpulver,salt, socker och smöret. Tryck sen ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. StÀll sen in i kylen.

Gör nu fyllningen. Ansa och skiva jordgubbarna. Vispa sen ihop grÀdde, Àgg, socker, potatismjöl och vaniljsocker. LÀgg jordgubbarna pÄ botten av pajskalet och hÀll pÄ stanningen. GrÀdda mitt i ugnen i ca 40-50 min, tills pajen stannat och fÄtt fin fÀrg.

Servera med vaniljvisp.

horte jordgubbar muscovado paj vaniljvisp