Delikatesses.se

Hemmapappans canelloni

Jag har lata dagar i SkÄne. Tar dagen lite som den kommer och dyker upp lite varstans. HÀr om dagen landade jag pÄ Limhamn för lite hÀng med den charmigaste systerdottern pÄ denna sidan Vintergatan. Dessutom blev jag bjuden pÄ god mat (som alltid pÄ ön) Jag har gjort en fuskvariant hÀr men detta Àr sÄ nÀra originalet man kan komma.

Hemmapappans canelloni 2 pkt fÀrska lasagneplattor 2 zucchini 2 gula lökar 3 dl grÀdde Olja att steka i Salt & svartpeppar Emmentaler alternativt Jarlsberg eller om man hittar en riktigt bra lokal herrgÄrdsost med mycket nötig smak...

TomatsÄs ( enligt konstens alla regler) 2 burkar krossade tomater 2 klyfter vitlök 1 gul lök 2 msk tomatpuré, den utan tillsatser 1 tsk socker Salt & svartpeppar Basilika/oregano/timjan för den som vill...

Hacka löken och svetta i olja pÄ medelhög vÀrme. Hacka under tiden zucchini. LÀgg i nÀr löken blivit glansig och nÀstan genomskinlig. Salta och peppra. HÀll pÄ hÀlften av grÀdden och lÄt koka in. HÀll pÄ mer efterhand. Koka ihop till en stuvningsliknande konsistens. StÀll Ät sidan och gör tomatsÄsen. Ni vet hacka lök och vitlök. Stek i olja, i med tomatpuré och sist tomaterna. Strö socker pÄ och lÄt puttra en stund. Salta & peppra efter tycke och smak. Vill man ha i örter tar man det sist.

HÀll tomatsÄsen i en ugnsfast form. SkÀr pastan pÄ mitten pÄ lÀngden. Hyvla en bit emmenthaler och lÀgg pÄ pastan, lÀgg en klick av zucchiniröran ovanpÄ, skÀr av en bit fram och rulla ihop till en rulle och stick ner i tomatsÄsen. Upprepa tills formen Àr fylld.

StÀll in i ugnen pÄ 200 grader i ca 20 min. Servera med riven parmesan och en senapskÄlsallad (ruccola för den moderne)

emmentaler jarlsberg pasta tomatsas zucchini