Delikatesses.se

Tomatcouscous

Fina vÀnner pÄ besök, ett par dagar hos förÀldrarna, 2-Ärskalas med tÄgtÄrta, klÀdutrensning, skaldjursfrossa pÄ Ambiance a VindÄkra och kantarellplockning med tillhörande lÀskig ormpÄhÀlsning Àr nÄgra saker vi haft för oss den gÄngna veckan. SÄ jag har sjukt mÄnga inlÀgg som ska skrivas och delas med er. Det kommer, det kommer! idag tÀnkte vi göra en avstickare till Tunneberga GÀstgifveri för lite Àggakauga, flÀsk & lingon.

Men vill man ha en toppenrÀtt till kvÀllens grill sÄ Àr detta dagens tips. Sallad hÀmtad frÄn boken Matiga sallader. Uteslut inte russinen, förvÄnadsvÀrt goda Àven för icke russinÀlskare.

Tomatcouscous med lammgrillare

4 personer + en matlÄda

4 dl tomatjuice

1 grönsaksbuljong

1/2 dl russin

2 krm tabasco

2 vitlöksklyftor, tunnt skurna

3 dl couscous

2 msk olivolja

3 hg svenska smÄ tomater

1 rejÀl nÀve basilika

1 dl svarta oliver

100 gram fetaost

2 vÄrlökar, vitt och grönt

Koka upp tomatjuice, russin, buljong, tabasco och vitlök. Ta av frÄn vÀrmen och rör i couscousen. LÀgg pÄ ett lock och lÄt dra i min 5 min. Under tiden klyftas tomaterna, hacka vÄrlöken och bryt fetaosten i bitar. Blanda Àven i oliver och basilikablad.

HÀll olivoljan över couscousen och fluffa den med en gaffel tills den kÀnns fluffig och inga klumpar finns kvar. Ta lite mer olivolja om det behövs.

Blanda allt och servera med nygrillade lammgrillare frÄn Per i Viken, lammfÀrsbiffar, eller nÄt annat gott. Surdegsbaguett med vitlöksosten Bousin Àr smaskigt till.

basilika couscous korv lamm russin tomat