Thaitacos
SĂ„ kom söndagen Ă€ntligen denna vecka. En lĂ„ng vecka med mycket jobb, Ellenmys och igĂ„r höll jag vinprovning med ett hĂ€rligt gĂ€ng. Det doftades och allra mest smakades det pĂ„ Sydafrikas nationaldruva, Pinotage. Det bjöds pĂ„ charkuterier, pulled pork, goda ostar och mycket skratt. Tack till vĂ€rdparetâ€Idag Ă€r jag segare Ă€n segast. Enkel söndagsmat Ă€r dĂ„ pĂ„ sin plats. SĂ„ det fick bli en fredagsklassiker i ny tappning och vĂ€rldsdel.
Thai tacos 500 gram blandfÀrs/quornfÀrs 2 msk fisksÄs 2 msk ljus soja 2 tsk socker 1 lime, saften 3 vitlöksklyftor, hackade 2 msk riven ingefÀra 1/2 röd chili risnudlar, ett nystan
Dressing 2 msk socker 2 msk risvinÀger Lite chili
Rostade salta cashewnötter, grovt hackade
1lime, i klyftor
Sojabönor, kokta i lÀttsaltat vatten
1 isbergsallad
Börja med dressingen. Blanda allt, koka upp tills sockret löst sig. StÀll i kylen för att svalna.
Stek köttfÀrsen gyllene, krydda med soja, fisksÄs, socker, lime. Stek med vitlöken, ingefÀran och chili. Smaka av och krydda mer om det behövs. Koka risnudlarna enligt anvisningar. Blanda i dessa i fÀrsen.
Hacka koriander, dela salladen i stora blad och servera nudelfÀrsen i. Toppa med cashewnötter, sojabönor och koriander. Avsluta med att ringla över lite dressing.