Delikatesses.se

Tagliatelle med spenat

SÄ var det söndagkvÀll igen. Veckorna försvinner i rasande fart. Helgen har bjussat pÄ husvisning, fotboll, tre supergoda middagar, ett vin och en torr cider. En bra helg helt enkelt. Middagen idag svÀngde Ola ihop med bravur. Ett recept signerat Jamie Oliver. Oftast nÀr vi gör pastasÄs blir den tomatbaserad, men det kommer bli Àndring pÄ det nu. Detta Àr en superlÀcker rÀtt som absolut Àr bjudmat, men Àven lyxig en tisdagkvÀll. KrÀver absolut ett par brödbitar sÄ man fÄr upp den sista sÄsen i tallriken, sÄ glöm inte det pÄ handlingslistan.

Tagliatelle med spenat

Tagliatelle med spenat

4 portioner 450 g tagliatelle, gĂ€rna fĂ€rsk olivolja 2 tsk smör 2 klyftor vitlök , skalad och hackad Âœ muskotnöt , nyriven 400 g fĂ€rsk spenat , tĂ€nk pĂ„ att inte ta babyspenat havssalt nymald svartpeppar 120 ml vispgrĂ€dde 150 g mascarponeost 2 nĂ€var Parmesan, givetvis nyriven

SÀtt pÄ pastavattnet i en stor kastrull. Salta ordentligt. Kör du med torr pasta som ska koka 11 minuter sÄ börja inte med sÄsen förrÀn de kokat halva tiden. Det gÄr supersnabbt. NÀr du vÀl Àr dÀr sÄ stek vitlök och muskoten i olja och smör. NÀr smöret smÀlt lÀgger du i all spenaten. Det Àr mycket men kommer sjunka ihop i ett nafs. NÀr spenat slÀppt och avdunstat lite av sin vÀtska sÄ Àr det dgs att salta och peppra. tillsÀtt sen grÀdde och marscarpone, eventuellt lite pastavatten för att fÄ den simmigare, pastan suger upp vÀldigt mycket vÀtska. TillsÀtt den kokta, avrunna pastan i sÄsen. Glöm inte spara lite pastavatten om den behöver spÀs ytterligare. Ha i den rivna parmesanen och blanda runt vÀl. SpÀ eventuellt med ytterligare av det sparade pastavattnet. den ska vara silkeslen och inte kleggig. Smaka av med ytterligare salt och svartpeppar om det behövs. Servera direkt!

mascarpone muskot parmesan pasta spenat