Sydindisk linssoppa med kokosmjölk
Vi var hos Olas kusin förra veckan och hÀlsade pÄ en ny liten vÀrldsmedborgare. Vi hade som brukligt med oss lite lunch till den lilla familjen. Vi kom in pÄ att prata mat och frÄgan om vi alltid lÀgger upp och dukar fint kom upp? Klart vi gör....not! Vi kan vÀl sÀga sÄ hÀr att det jag hÄller pÄ med Àr light jÀmfört med proffsbloggarna som har uppstÀllda kameror med blixtparaplyer. Min"ifööön" Àr mitt redskap. Men visst jag Àter allt som oftast ljummen mat eftersom det ska lÀggas upp, flyttas runt och bytas tallrik innan jag Àr nöjd. Ni som följer mig pÄ instagram som delikatesse kanske blir oroliga för Selma och Ola. De Àter inte kall mat, dom fÄr alltid mat innan jag sÀtter igÄng. Ofta tar bara min session ett par minuter sÄ vi Àter tillsammans. Jag tÀnkte jag skulle visa hur det kan se ut pÄ vÄrt bord. HÀr Àter vi en smaskig linssoppa, som för övrigt gillades mycket hos den minsta familjemedlemen.
Sydindisk linssopa med kokosmjölk
3 portioner och en liten lunchlÄda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja
1 msk riven fÀrsk ingefÀra
2 tsk garam masala
1 morot, grovt riven eller skuren i smÄ bitar
2 dl röda linser
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
8 dl grönsaksbuljong
salt
tillbehör
fÀrsk koriander
strimlad salladslök
matyoghurt
chriachasÄs, för den som vill
Papadambröd och/eller naanbröd
Hacka lök och vitlök. Stek den mjuk i olja. NÀr den Àr klar stek med garam msalan i ca 30 sekunder och tillsÀtt sen resten av ingredienserna och lÄt puttra i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.