Söndagstacos
Jojo, ibland Àter vi med tacos, dock inte fredagstacos. Vi Àter söndags fishtacos. Inget ont om svennebanantacos med majs, fÀrdigkrydda och gurka, men detta recept slÄr det med hÀstlÀngder. Dessutom slÀngde jag ihop en majssoppa som den dÀr Ola, som sÀger sig inte gilla majssoppa, tog dubbla portioner av...
Fisktacos 300 gram torsk eller kummel 1 dl vetemjöl 2 Àgg 1-2 dl panko Kryddor , spiskummin, salt, peppar, oregano, paprikapulver
KÄlsallad Ett halvt litet rödkÄlshuvud 2 vÄrlökar 1 stort knippe koriander 1/2 röd chili 1 lime, saft och zest 1 vitlöksklyfta 3 msk neutral olja, typ raps Salt och peppar
Guacamole 2 avokado 1 liten tomat 1 vitlöksklyfta 1/2 lime, saften Salt
Tillbehör SmÄ tortillabröd Salsa, hur stark du vill Koriander Tunt skivad lök Majssoppa( jag gör halva detta receptet och tillsÀtter lite yoghurt, tabasco och cayennepeppar )
Gör kÄlsalladen först. Strimla kÄlen, vÄrlöken, chili, koriander och vitlöken. Blanda ihop, riv limzesten, pressa i saften och blanda med olja. Salta och peppra. StÀll Ät sidan.
Gröp ur bÄda avokadosarna (heter det sÄ?!) hacka en liten tomat, riv vitlöken och pressa i lime. Jag gör detta enklast i morteln. LÀgg med avokadokÀrnorna sÄ blir den inte brun. Salta efter tycke och smak.
SkÀr fisken i fiskpinnestora bitar. KnÀck Àggen i en tallrik, mjölet i en och panko i en tredje. Krydda fiskbitarna och doppa sen i mjöl, följt av Àgg och sist i panko. Stek pÄ medelhög vÀrme i 2 min pÄ varje sida, i smör och olja.