Skramlade Àgg stir -fry
Man tager vad man haver. Lite sÄ jobbar jag nÀr lunchklockan ringer. Att göra nÄgon form av omelett funkar för det allra mesta. Vissa saker finns alltid hemma, typ Àgg och morötter. IgÄr brassade vi biffsallad och fick sÄledes lite ingredienser över sÄ lurren idag gick lite i samma tema, asiatiskt. PlÀttlÀtt och gÄr att variera beroende pÄ vad som finns hemma. Ta vad ni har...
Skramlade Àgg stir-fry 1 st lunch
2 Àgg 2 msk neutral olja 50 gram rÀkor 3 smÄ vÄrlökar 1 liten bit ingefÀra 1 nÀve böngroddar 2 tsk sesamolja 1 msk ljus soja
VÀrm olja i en stekpanna. VÀnd i rÀkorna, tÀtt följt av ingefÀra, hÀlften av vÄrlöken och böngroddarna. Stek i typ en minut. HÀll pÄ Àggen och lÄt de SÀtra sig lite, precis innan du rör runt, sÄ Àggen skramlar sig. Krydda med sesamolja och sojan. Stek ytterligare 30 sekunder innan du hÀller upp och strösslar över resten av salladslöken.