Delikatesses.se

Skördepizza delux

Det Àr bara onsdag, men kÀnns som fredag. LÄnghelg,man kan sÀga att det blir dubbelhelg. SÄ vi firar "första helgen" i vÄr gamla hemstad aka Hufvudstaden, hos saknade fina vÀnner. Vad ska ni göra pÄ era bÄda helger? Ett förslag kan vara att Àta finfin pizza. Vi bjöd pÄ detta förra veckan med ett gott glas champagne. Det fanns lite att fira helt enkelt...

Skördepizza delux

Pizzadeg

25 gram jÀst

2,5 dl vatten, sÄdÀr fingervarmt

2 msk olivolja

3 dl durumvetemjöl

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

Smula jÀsten, hÀll pÄ vattnet och rör ut jÀsten. Blanda i de andra ingredienserna och rör ihop till en deg. KnÄda den i bunken en stund. LÄt sen jÀsa i 45 min.

Topping

1 klick Philadelphia

500 gram rödbetor, nÀstan fÀrdigkokta

200 gram jordÀrtskocka

300 gram chevre

Akaciahonung

NÀr du gjort degen sÄ koka rödbetorna, nÀstan klara. Hyvla jordÀrtskockan tunt med osthyvel eller pÄ mandolin. LÀgg dom i kallt vatten sÄ blir de inte bruna. Skiva chevren i knappt cm-stora skivor. NÀr degen sen Àr utkavlad och du skurit rödbetorna i tunna skivor sÄ brer du ett lager med Philadephiaost, sen tÀcker du degen med rödbetor och jordÀrtskockor. LÀgg pÄ osten och ringla över lite honung Ä sen skjuts in i ugnen pÄ det varmaste du kan uppbringa i ca 10-15 min.

Eftertopping

Körvel

rostade valnötter, pumpakÀrnor och sesamfrö

flingsalt

NÀr pizzan sÄ Àr klar strössla över nöt-& frömixen, körvel och lite flingsalt.

"pizzasallad"

4 polkabetor, rÄa tunt hyvlade

Ganska mycket vinÀgrett gjort pÄ olja, rödvinsvinÀger, dijonsenap och salt & svartpeppar

100 gram ruccola

100 gram spenat

Blanda de hyvlade polkabetorna med vinÀgretten och lÄt st Ät sidan. NÀr det Àr dags för servering bland i de gröna bladen. Servera!