SkogshuggarTorsk
Vet egentligen inte varför jag döpt den till det, men förmodligen skulle en riktig skogshuggare uppskatta det! En rejÀl rÀtt med lite jordiga smaker som smakar extra bra efter ett rejÀlt arbetspass i skogen. Tror att man Àven kan mÄ bra av den efter en hÀrlig promenad i skogen med.....
SkogshuggarTorsk
800 g torskfilé
1 dl rÄg mjöl
1 dl vetemjöl
salt & peppar
50 g smör att steka i
Ljummen potatissallad
1 kg potatis med skal
25 g smör att steka i
1 dl torkade eller fÀrska trattkantareller (de torkade förvÀlls i kokande vatten)
1 pÄse machesallad
salt & peppar
Brynt salviasmör
100 g smör
6 salviablad
Dela filéerna pÄ lÀngden. Blanda mjölet med salt & peppar, Äterigen sÄ smaka pÄ mjölet sÄ det Àr ordentligt kryddat. Gnid in varje filé i mjölblandningen och stÀll Ät sidan.
Skölj potatisen, behÄll skalet och skÀr i grova bitar. SmÀlt smöret i stekpanna och lÀgg i potatisen. SÀnk vÀrmen en aning och stek tills potatisen Àr fÀrdig. Rör om dÄ och dÄ.
NÀr potatisen börjar bli klar hÀll pÄ svampen och lÄt steka med.
Stek fisken enligt konstens alla regler pÄ bÄda sidor i smör.
SmÀlt smör i en kastrull, dra Ät sidan nÀr det blir gyllenbrunt och dofta lite nötigt. LÀgg i salviabladen och lÄt dra.
Blanda potatisen i en skÄl med machesallad, salta & peppra.
Klart!