Semitorkade tomater
VÄr nÀrbutik Àr galet bra pÄ att ha braiga priser pÄ grönsaker varje vecka. Dessutom har dom sjukt bra kött, som dom hellre sÀnker till halva priset Àn mÀrker om eller slÀnger. Saker som man inte hittar nÄgon annanstans. Det Àr verkligen en frÀsch och vÀlsorterad butik. Just idag hade de 300g cocktailtomater för 7,90 och tvÄ för 12 penningar. Jag kunde inte gÄ dÀrifrÄn utan nÄgra askar (lÀs 6! St) Med sÄ mÄnga röda och gula godingar fick det bli nÄgot hÄllbart.
Semitorkade tomater 600 gram cocktailtomater 1 citron 1 vitlök, halverad 1 dl olivolja 1 msk flingsalt 1 msk honung
Dela tomaterna pÄ hÀlften. LÀgg tomaterna med snittytan upp. Ringla över olivoljan, honungen och saltet. Pressa över citronen och halvera vitlöken. LÀgg med citronskalet och den delade vitlöken pÄ plÄten. SÀtt ugnen pÄ 150 grader och stÀll klockan pÄ 2 timmar. SÀtt sen pÄ varmluften och sÀtt en trÀspade i ugnslyckan sÄ viss Änga kan försvinna ut. LÄt gÄ i 20 min eller till de Àr riktigt skrumpna.
Ta bort citronen och pluppa ur vitlöken ur skalet. LÀgg alltihop i en burk, fyll upp med olivolja sÄ det tÀcker tomaterna. In i kylen och lÄt det stÄ minst ett dygn. Ljuvligt i sallader, pÄ bruschetta eller bara som snacks./