Salviakyckling
I höstas norpade jag en stor kvist salvia hos storasyster och frös in i en liten burk. Salvia Àr en sÄn dÀr krydda som passar för sig sjÀlv. Det Àr helt ljuvligt att bryna den med smör och servera till stekt fisk. Nu sÄ var det Äterigen dags att plocka fram den lilla burken och befria nÄgra blad frÄn sitt ide.
Salviakyckling
4 kycklingbröst 16 salviablad Salt & svartpeppar frÄn kvarn 2 msk olivolja 25 g pancetta, alt ett halvt paket bacon 100 gram rensad fÀrsk svamp, gÀrna skogschampinjoner 50 gram smör 2 vitlöksklyftor 500 gram fÀrsk pasta, gÀrna fÀrsk tortellini med spenat & ricotta 50 gram parmesanost
SkÀr fyra snitt i varje bröstfilé och lÀgg i salviablad. Salta och peppra och bryn dom i olivolja. Stek fÀrdigt i 175 grader i ugn i ca 6 minuter, eller har en innetemperatur pÄ 60 grader.
Stek pancettaskivorna( bacon) i en torr stekpanna och lÄt dom rinna av pÄ hushÄllspapper.
SkÀr svampen i ganska tjocka skivor och stek rÀtt hÄrt i 2 matskedar smör. Salta och peppra.
SmÀlt smöret tillsammans med tungt skivad vitlök. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. VÀnd ner pastan i vitlökssmöret. SkÀr kycklingen i bitar och blanda dem, pancetta och svampen med pastan. Salta, peppra och servera med parmesanost. Receptet Àr hÀmtat frÄn Mathias Dahlgrens bÀsta
Visst kan man göra denna lilla rÀtt vegetarisk! Byt ut kycklingen mot quornfilé och strunta i pancettan...