Saffran
Lite tidigt att baka lussebullar för att få stilla lusten över saffran så det fick bli en pasta med den gudomliga kryddan.
Saffranspasta med avocadosallad 4 pers.
500g färsk pappardelle 1pkt saffran 1/2dl cognac 1 st banancharlottenlök 50 g smör 2 msk mjöl 4 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1brk kräftstjärtar Salt & svartpeppar
Avokadosallad 3 avokado 1dl hyvlad parmesan 1dl rostade pinjenötter alt. Pumpakärnor Salt & svartpeppar
Ruccola
1. Blanda cognac & saffran i en skål och låt dra en stund. Hacka löken och svetta den i smöret. Pudra över mjölet och rör ihop. 2. Häll i cognac & saffran i kastrullen. Låt puttra en stund så alkoholen försvinner. Häll i mjölk och grädde och koka upp igen så det tjocknar. Salta och peppra. Sätt ner värmen och sjud under tiden pastan kokar. 3. Häll av pastan och blanda med såsen. Häll i kräftstjärtarna, spara några till garnering. Häll upp på ett stort fat och garnera med kräftstjärtar och ruccola. Dra ett par varv med kvarnen. Servera med avokadosalladen och lite extra ruccola.
Vad dricker man till detta då? Vi drack en Ripasso Valpolicella 2009, Soave, Italien.
[]