Ruccolasmör
NÀr man har en liten trollunge med bara 4 smÄ tÀnder sÄ Àr det ofta man fÄr rÀtta sig i ledet och Àta skalkarna eftersom innanmÀtet Àr en omtyckt andrefrukost hos det lilla trollet. Med mycket smör. Jag har egentligen inget emot skalkarna och hade mer Àn gÀrna Àtit dom varje dag om jag fÄr detta finfina smör serverat till.
Receptet Ă€r hĂ€mtat ur fantatsiska Drakamöllans kokbok. Ett urmysigt litet stĂ€lle pĂ„ Ăsterlen.
Drakamöllans omtyckta örtsmör
en rejÀl sats, gÄr jÀttebra att halvera.....
250 gram smör
10 marinerade soltorkade tomater
2 smÄ vitlöksklyftor
10 basilikablad
25 gram ruccola
LÀgg vitlöken och tomaterna i en matberedare eller i en mixkanna och mixa en kort stund. TillsÀtt smöret och mixa ytterligare ett par varv. Blanda till sist ner basilikan och ruccolan. Mixa tills allt Àr ordentligt finfördelat men inte för lÀnge. StÀll i kylen nÄgon timme sÄ smakerna hinner sÀtta sig. Servera till gott bröd eller knÀckebröd.