Rotfruktssallad
Isbergsallad med majs, tomat och gurka i all Àra, men det gÄr att göra det lite mer spÀnnande. Dessutom kan det bli Ànnu enklare. Jag tidigare skrivit ett inlÀgg om morotssallad. NÀr vi gör skördepizza picklar jag polkabetor istÀllet för vitkÄl. Till förra veckans chevrelasagne fick fröken palsternacka med var med i leken. Denna salladen höjde den enkla lasagnen till Stefan-Holm-höjder. Receptet hittade jag pÄ Tasteline.
Rotfruktssallad
1 palsternacka
1-2 rödbetor, gÀrna polka
1 msk balsamvinÀger
2 msk olivolja
en rejÀl nÀve babyspenat
salt och svartpeppar
Skala rotfrukterna. Hyvla de bÄda tunnt pÄ mandolin eller med potatisskalare. HÀll pÄ vinÀger och olja. salta och peppra och rör runt ordentligt. StÀll Ät sidan en stund innan servering och blanda i spenaten precis innan servering.