Delikatesses.se

Rosmarinstekta pÀron

GÄrdagen spenderades med tre hÀrliga brudar, röda krÀftor, stor ostbricka, vin, snaps och en fasligt massa tragg mellan sugandet och slurpandet. Vi körde en lite mer sofistikerad fredagsvariant utan hattar och lyktor. Mustascherna Äkte fram istÀllet...


SĂ„ hĂ€r fina Ă€r dom❀


Ingen bra fest utan mustascher.

Vi landade proppmÀtta i soffan för den enkla men ack sÄ goda desserten. Rosmarinstekta pÀron med honung och nötter ackompanjerad av vaniljglass. Rosmarin med sin blommiga doft och smak passar ypperligt i desserter. Det var gÄrdagen det. Idag blev det hotellfrukost, vikingar som slogs i Foteviken, en stunds jobb( vet inte riktigt hur jag ska kunna hÄlla mig dÀrifrÄn...) samt gÄrdagens rester till middag. Imorgon blir det födelsedagskalas för lilla E som blir tre Är gammal. Vet ni vad hon önskar sig?! En vÀckarklocka! Vad hon nu ska med den till. HURRA för lilla E!


Rosmarinstekta pÀron med honung & rostade nötter 3 pÀron, sÄna dÀr gula, mjuka, saftiga 25 gram smör 2 kvistar rosmarin 2-3 msk flytande honung 1 dl torrostade nötter, typ hasselnötter och cashew

Vaniljglass

Klyfta pÀronen, skÀr bort kÀrnhuset. SmÀlt smöret och stek pÀronen sÄ de fÄr fÀrg. Repa av rosmarinbladen i pannan. HÀll i honungen. Stek ihop. Ha i nötterna och rör ihop allt lite försiktigt. Servera med vaniljglass.