Ravioli med sparris
BrÄttom, brÄttom! Ibland ska allt bara gÄ snabbt. Vardagsstress... SparrissÀsongen Àr vÀl egentligen över, men sÄ lÀnge det finns att köpa sÄ...
250 gram grön sparris 500 gram fÀrsk ravioli, spenat och ricotta 50 gram smör 1 tsk flingsalt Ett par drag med svartpepparkvarnen Parmesan
Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skiva sparrisen tunt med mandolin eller med potatiskalarne, den ska vara som tagliatelle.( brÄttom tipset Àr att bara skiva den tunt)
Koka raviolin enligt anvisningarna pÄ pakten.
Koka upp 3 dl vatten i ytterligare en kastrull. LÀgg ner sparrisen och lÄt koka i ca 1 min. Ta upp med hÄlslev. Bryn smöret sÄ det doftar sÄ dÀr hÀrligt kola. LÄt raviolin rinna av och vÀnd sedan ner den i smöret. Krydda med salt och peppar. LÀgg upp pÄ ett fat och toppa med sparris och parmesan. Servera genast.