Popcorn deluxe
Denna söndag höll gottegrisen i mig pÄ att explodera. Dessutom fanns det sÄ klart inget i skÄpen som kunde stilla mitt begÀr. Förutom den dÀr burken med puffmajs. Inga micropop hÀr inte. Dessutom var det ju en liten speciell kvÀll dÄ vi kanske skulle bli vÀrldsmÀstare igen. Popcorn med salt Àr gott men bbq-kryddade Àr Ànnu lyxigare och kÀnns mer vÀrldsklass ( precis som tre kronor). Krydda med spiskummin för tacosmak, oregano & basilika för pizzasmak bara fantasin sÀtter grÀnser. Dock betackar jag mig sötade popcorn. Alla som Àr födda pÄ 80-talet kommer ihÄg Candypop med caramelsmak, urk...
2 liter popcorn 25 gram smör 1 tsk paprikapulver 1 tsk oregano 1 tsk timjan 1 krm vitlökspulver 1 krm cayennepeppar
Salt
Att ange mÀngd nÀr man ska poppa popcorn Àr galet svÄrt beroende pÄ hur stor botten Àr. Jag har en 3 literskastrull frÄn Ikea. HÀll i majsolja sÄ botten precis tÀcks. Fyll pÄ med majskÀrnor sÄ botten tÀcks. Upp pÄ högsta vÀrmen och pÄ med locket. NÀr det börjar poppa sÄ passa noga. BehÄll den höga temperaturen Ànda till det börjar gÄ 5 sek mellan popparna. DÄ stÀnger man av och skakar kastrullen tills det slutar poppa helt.
SmÀlt smöret, mÀt upp kryddorna och lÄt allt bli varmt. HÀll smöret i en stor bunke. HÀll över popcornen. Rör runt ordentligt frÄn botten flera gÄnger sÄ alla popcorn fÄr krydda. Avsluta med salt. Jag kör frÄn kvarnen.