Picknickmackan
Hurra det Àr söndag, solen skiner och jag Àr ledig. Idag finns det inget annat att göra Àn att packa filten, dagens tidning, en flaska vatten, en termoskaffe, en pÄse nybakade bullar och dessa finfina picknickmackor. SÀtta sig pÄ en plÀtt i Kungsparken och bara vara. Do it!
Picknickmacka med lammkorv 4 mackor 8 skivor surdegsbröd 4-6 lammkorvar 2 grillade paprikor 10 mjuktorkade aprikoser eller fÀrska Ruccola 150 gram fetaost
RuccolakrÀm 1/2 liter ruccola 1/2 vitlöksklyfta 1/2 dl solroskÀrnor 1/2 dl rapsolja 1/2 röd chilipeppar 1 dl turkisk yoghurt Salt & svartpeppar
Gör ruccolakrÀmen genom att mixa alla ingredienser utom yoghurten som tillsÀtts sist. Stek/grilla lammkorvarna. Grillar du egen paprika, dela dom pÄ mitten, ta ut kÀrnhuset och lÀgg med skalsidan upp i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och sÀtt in pÄ grill i ugnen. Paprikorna ska bli svarta i skalet. Ta sen ut dom och skölj i kallt vatten och dra bort skalet. Dela varje halva i tre bitar. Bre pÄ ruccolakrÀmen pÄ alla 8 skivorna, lÀgg 4 skivor Ät sidan. LÀgg pÄ paprika, fördela fetaost, ruccola och aprikoser pÄ mackorna. Dela korvarna pÄ lÀngden och lÀgg pÄ mackorna. LÀgg pÄ toppmackan och slÄ in i smörgÄspapper.