Delikatesses.se

Picklade gulerötter

Ett av vÄra absoluta favoritlunchhak Àr Saltimporten Canteen som ligger lite off, men sÄ vÀrt omvÀgen. Det serveras den ljuvligaste husmanskosten du kan tÀnka dig med ett nytt frÀscht tÀnk, det Àr lÄngkok och picklade grönsaker. Jag bara Àlskar picklat! Det sötsyrliga, en friskhet till lite jordigare smaker. För nÄgon vecka sen var vi dÀr och Ät en galet god oxkindsgryta å la kalops med inlagda morötter. Tricket Àr tydligen att ha i lite mer socker Àn vad det Àr i traditionell 1-2-3-lag.


6 morötter, ekologiska sÄklart 1 dl Àttika, Perstorps 24% 3 dl socker 6 dl vatten 10 kryddpepparkorn 10 kryddnejlika 5 vitpepparkorn

Hyvla morötterna antingen pÄ mandolin eller med potatisskalaren. Blanda ihop allt till lagen och koka upp tills sockret löst sig. Ta av frÄn plattan och lÀgg i morötterna i den varma lagen. HÀll upp i rena burkar och sÀtt pÄ locket. LÄt svalna i rumstemperatur innan den sÀtts i kylen.

morot nejlika perstorpsattika socker