Delikatesses.se

Pepparkaksmuffins

Jul, jul strÄlande jul!!! Snart Àr det dags! Men först ska det glöggmysas och lussefikas. Det traditionella mandelmusselbaket gÄr av stapeln imorgon, pepparkaksbalunsen pÄ lucia och lilla mjuka pepparkasfesten Àr redan avklarad. Mjuk pepparkaka Àr en stor favorit som jag lÀtt kan Àta Äret om. Passar lika bra till jordgubbsaft som till julkaffet eller en varm choklad. Jag brukar göra muffins ibland, istÀllet för traditionell-kaka-i-sockerkaksform. Jag förenklar dessutom receptet med ett sockerkaksrecept som fÄr sig en beklÀdnad av pepparkakskryddor och lite morot, för saftighetens skull. En ulv i fÄraklÀder helt enkelt. LÀtt som en plÀtt. Dessutom lyxar vi till det med lÀttvispad grÀdde och nÄgra rÄrörda lingon alternativt granatÀpplekÀrnor.

VĂ„r lilla tomtenisse❀

Pepparkaksmuffins 15 st 2 Àgg 2 dl socker 3 dl mjöl 2 sk bakpulver 2 msk pepparkakskrydda 1 fint riven morot 1 dl mjölk 75 gram smör

SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Vispa Àgg och socker luftigt och pösigt. SmÀlt smöret och hÀll i mjölken sÄ det svalnar. Blanda de torra ingredienserna och rör i det i Àggsmeten. HÀll över vÀtskan och rör ihop til en slÀt smet. TillsÀtt morötterna. Skeda upp i muffinsformar i en muffinsform. GrÀdda mitt i ugnen i 15 min, testa med sticka sÄ de inte Àr kletiga.

Servera som dom Àr eller med en klick lÀttvispad grÀdde och nÄgra rÄrörda lingon eller granatÀpplekÀrnor.

gradde mjuk-pepparkaka morot muffins pepparkakskrydda rarorda-lingon