Pepparkaksgrissini
Hur mÄnga har inte varit pÄ glöggparty och fÄtt serverat pepparkaka och grönmögelost. Det Àr en fantastisk kombo med glöggen, sÄ det fick bli en variant med en twist hos oss. Jag gjorde grissini av pepparkasdegen och serverade med en mögelkrÀm ( lÄter sÄdÀr nÀr jag anvÀnder det ordet, men det Àr supergott..) samt en messmörsfÀrskost. För övrigt Àr tunnbröd med messmör (och skinka) det absolut godaste i backen till en termostappad varm choklad!
rostad mjuk pepparkaka Àr ocksÄ gott till rörorna
Pepparkaksgrisini 1 sats pepparkasdeg, köpt funkar
Kavla ut degen lite tjockare Àn om du gör pepparkakor. SkÀr grissinilÄnga lÀngder, ca 2 cm breda, som sen lÀggs pÄ plÄten och bakas av ett par minuter pÄ 200 grader.
Kristyr 1 Àggvita 3 dl florsocker 1/2 tsk Àttika/citronsaft
Vispa Àggvitan till ett luftigt skum. TillsÀtt florsocker och vispa det luftigt. TillsÀtt syran. HÀll upp i spritspÄse och börja dekorera. LÄt stelna i minst 20 min.
GrönmögelkrÀm 200 gram Ekologisk blÄkorn blomst 1 dl cream fraßche
Vispa cream fraßche med elvisp. Först slÀpper den och blir tunn, sen blir den fluffig som grÀdde. Mosa i osten och lÄt stÄ en stund.
MessmörsfÀrskost 1 ask Philadelphia 3 msk messmör
Rör ihop och smaka av! Det Àr supergott med det lite kolaaktiga messmöret till pepparkakor.
ekologiskt grissini korn-bla-blomst kristyr messmor pepparkaka