Pastastubbar
Nu Àr det sÄ dags att verkligen komma in i vardagsrutinerna. Vissa dagar i veckan behöver vi enkla och snabba recept. HÀr Àr ett! Kommer inte riktigt ihÄg i vilken tidning jag sÄg det, men det var ungefÀr som receptet nedan. Har ju tidigare anvÀnt Keldas soppor som jag tycker Àr bra grundkryddade. Att Àta helfabrikat Àr inte riktigt min grej i vanliga fall, men ibland mÄste man kunna fÄ ta genvÀgar.
LÀgg mÀrke till vÄra fantastisk smÄ söta egenodlade tomater.
Pastastubbar
4 portioner
500 gram fÀrska lasagneplattor 2 zucchini ( ca 600 gram) 2 msk olivolja 1 tsk salt 100 gram parmesanost eller annan starkare/saltare ost 1 liter av Keldas toskanska soppa 8 mellansmÄ tomater, halverade ruccola
SÀtt ugnen pÄ 225 grader. SkÀr zucchinin i tunna skivor pÄ lÀngden, olja och salta. Stek skivorna ca en halv minut pÄ varje sida. StÀll Ät sidan för att svalna. Riv osten. Blanchera lasagneplattorna, en Ät gÄngen, i ca 1 min och lÄt svalna i kallt vatten. LÀgg ut lasagneplattan pÄ en skÀrbrÀda. Fördela zucchinin ovanpÄ, peppra med svartpeppar och strö över hÀlften av osten. Rulla ihop och skÀr i ca 4 cm breda skivor. StÀll stubbarna tÀtt i en ugnsfast form. HÀll pÄ tomatsoppan och strö över resten av osten. LÀgg i delade tomater lÀngs kanten. GrÀdda i ugnen i ca 20 min. Servera med ruccola.