PĂ€ron & palsternacksallad
Sommaren Àr hÀr, sommarmÄnaderna iaf.... Den hÀr Ärstiden sÄ blir det mycket sallader, matiga sÄdana! Denna salladen Àr en kombination av nÄgra av vÄra favoritrecept. Man plockar helt enkelt det godaste frÄn recepten och kombinerar med det godaste frÄn ett annat annat. Just denna salladen Àr en kombination av tre andra recept....
PÀron & palsternacksallad med sötsurt flÀsk och chevré.
2 fasta pÀron
4 smÄ palsternackor
3 rödbetor
1 citron
2 kvistar rosmarin
en nÀve fÀrsk timjan
rapsolja
salt & svartpeppar
200 g rökt sidflÀsk
1 dl sirap
1 dl vit balsamicovinÀger
1 dl rostade valnötter
200 g chevré
1 romansallad
Börja med att klyfta upp pÀron och palsternackor, som ska vara nÄgot mindre Àn sina kompisar pÀronen. LÀgg i en ugnsfast form, ringla över olja, rosmarin, timjan, salt & svartpeppar. StÀll in ugnen pÄ ca 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut frÄn ugnen och höj till grill pÄ högsta vÀrme.
TÀrna flÀsket, ta bort svÄlen först. Blanda med balsamico och sirap i en kastrull och lÄt koka ihop tills hela sÄsen Àr sirapslik.
Skala rödbetorna, skiva tunt, tunt, gÀrna pÄ mandolin och dressa med olja, citron, salt & peppar. LÄt dra fram tills serveringen.
LÀgg upp chevré pÄ ugnsfast fat och gratinera tills den har fÄtt fin fÀrg, ca 5 min.
LÀgg upp sallad i botten, sen rödbetssalladen, pÀron och palsternackor, chevré och sen det sötsura flÀsket. Strössla pÄ valnötterna.
Om man vill ha den vegetarisk sÄ strunta i flÀsket, men koka ihop sirap och balsamico.
;
;
;