PaprikaPasta
NÀr snöstormen drar in i mitten av april och kocken blir sittandes pÄ motorvÀgen sÄ fÄr man lösa lunchen till 300 hungriga gÀster. De gamla takterna satt i... Det stod Beuf bourgignon, ugnsbakad torsk med pestotÀcke samt denna lilla goding pÄ menyn.Jag har skalat ner receptet sÄ ni slipper göra 10 bleck....
4 personer (eller tvÄ vrÄlhungriga)
400 gram pasta, gÀrna snÀckor eller liknande
2 msk olja
1 purjolök (det vita)
1 gul lök
3 paprikor. en röd, en gul och en grön
1 dl ajvar, mild
5 dl matlagningsgrÀdde
1 grönsaksbuljongtÀrning
salt & svartpeppar
2 nÀvar riven ost
Hacka den gula löken och skÀr purjolöken i cm-stora ringar. KÀrna ur paprikorna och skiva till stavar. VÀrm olja i en kastrull och svetta löken (bÄda tvÄ). Dra sedan ner hÀlften av paprikan och stek en liten stund. hÀll i ajvar, grönsaksbuljong och grÀdden. LÄt koka upp, salta & peppra. Smaka av med mer ajvar, det ska smaka ganska mycket ajvar. Mot slutet hÀller du pÄ den resterande paprikan och pastan. Pastan ska bara dra Ät sig av sÄsen, den blir klar i ugnen sen. HÀll upp allt i en ugnsfast form, strö pÄ ost och in i ugnen pÄ 175 grader i 20 minuter. Servera med en frÀsch sallad, min Àr pÄ isbergsallad, morot och purjolök som jag har "dressat".