Panzanella
Det här med säsongsmat når sin topp nu när tomterna är som allra allra bäst. Ska man göra panzanella så är det nu eller aldrig. Tomatsalladen från Toscana gjort på gammalt bröd och solmogna härliga tomater. Detta är lycka! Do it!
Originalreceptet är gjort av vår vän Paul Svensson på recept.nu
Panzanella 2 paprikor, gul & röd dressingen 1 msk kapris 1 msk rödvinsvinäger 1/3 kruka basilika 2 tomater 2 dl olivolja 1 vitlöksklyfta svartpeppar
500 gram blandade snygga tomater helggammalt bröd, vi hade levaine 2 msk kapris resten av basilikan 1,5 dl svarta oliver sardeller, efter smak (6 st i orignalreceptet)
Rosta paprikorna i 200 grader, till skalet börjar svartna och bubbla. Mixa allt till dressingen. Skär av kanterna på brödet och skär i rejäla bitar. Blanda brödet med dressingen. Låt stå till sidan. Skär tomater, skala paprikan och skär i bitar, blanda med kapris, oliver och basilikan. Blanda allt och glöm bort det en timme. Sen är det bara att njuta!