Delikatesses.se

Oxfilepasta

För alla tvivlare sÄ kommer hÀr ett recept signerat Mr O. För utom att han servar mig vid teknikstrul pÄ bloggen sÄ lagar han en och annan rÀtt.  SÀgas ska vÀl att Ola mer Àn gÀrna lagar mat men att jag ogÀrna lÀmnar ifrÄn mig det....

Mr O's fenomenala pasta 3 portioner 300 g Oxfilé/ryggbiff 1 liten purjolök 1 klyfta vitlök 50 gram smör 6-8 champinjoner 3dl matlagningsgrÀdde 1-2 tsk dijonsenap beroende pÄ styrka 1/2dl pastavatten Olja Salt & peppar A dash of lemone (citronsaft)

SÀtt pÄ pastavatten. SkÀr köttet i bitar och bryn i smör. StÀll Ät sidan. Skiva purjolöken tunt. SkÀr champinjonerna i mindre bitar. Hacka vitlöken. VÀrm olja i en traktörpanna. FrÀs vitlök och champinjoner och tillsÀtt sen purjolöken. NÀr allt blivit mjukt och fÄtt lite fÀrg, hÀll pÄ grÀdden och senapen. Salta & peppra. LÄt puttra ett par minuter pÄ medelhög vÀrme. LÀgg i pastan i det kokande vattnet, nÀr 5 min ÄterstÄr, lÀgg köttet i grytan och lÄt det bli varmt. Ta lite av pastavattnet sÄ det Àr rikligt med sÄs. HÀll av pastan och lÄt den Änga av lite. Blanda i pastan i grytan och rör om sÄ all pasta tÀcks. NÄgra drag med pepparkvarnen och lite flingsalt och det Àr klart.