Delikatesses.se

Om han var min hemmafru

VÄrt nyÄrslöfte i Är Àr att vi ska laga mer mat frÄn vÄra mÄnga, mÄnga kokböcker. En bok som blivit liggande Àr Lotta Lundgrens Om jag var din hemmafru. Den har mest anvÀnts som skönlitteratur och fnisslektyr. En mycket underhÄllande pÀrm med fantastiska bilder. Recepten gÄr inte heller av för hackor, enkelt men otroligt vÀlllagat. Jag har nu Àtit recept frÄn boken tvÄ dagar i rad och imorgon blir det en tredje (kommer nog dansa hoppsasteg hem frÄn jobbet imorgon) Inte nog med att boken Àr bra, han den dÀr Ola har stÄtt vid spisen och levererat delikatesserna. Jag har "bara" njutit. Han fÄr bli min hemmafru vilken dag som helst!


Öppen lasagne med spenat, ricotta och mandelpesto 1/2 dl mandel 25 gram smör 1 citron 1/2 tsk honung 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta ca 250 gram skogschampinjoner och portabella 4 skivor seranoskinka (kan uteslutas) 200 gram fĂ€rsk spenat 1/2 burk ricotta 2 normalastora lasagneplattor

Rosta mandeln hÄrt i torr stekpanna och krossa sen i mortel. StÀll Ät sidan. SmÀlt smöret och separera sen bort den grumliga bottensatsen. LÄt det klara smöret bubbla nÄgon minut tills det dofta knÀck. Passa hela tiden! TvÀtta citronen och riv den yttersta zesten (det yttersta gula skalet). Rör samman mandelkross, smöret, zest och honung. Smaka av med salt och nÄgra droppar citronsaft. HÄll varmt, Kok upp rejÀlt med vÀlsaltat vatten till lasagneplattorna. Hacka löken fint, vitlöken finare och svetta genomskinlig i lite smör eller olja. Skiva svampen fint, strimla skinkan(om du vÀljer att ha med den) och vÀnd ner i lökfrÀset. Stek tills svampen fÄtt lite stekyta. TillsÀtt spenaten och stek tills den sjunkit ihop. Smaka av med salt och var gÀrna generös med nymalen svartpeppar. Koka lasagneplattorna mjuka, fiska upp med hÄlslev eller stekspade. LÀgg en pÄ varje tallrik. Fördela spenatfyllningen pÄ ena halvan av plattorna, toppa med en rejÀl klick ricotta och svep över resten av pastan. Skeda över den varma mandelpeston och servera ögonaböj!

lasagne mandel mandelpesto pasta ricotta spenat svamp