Delikatesses.se

Morotssoppa

Nu var det ett par dagar sen det poppade upp ett inlÀgg. Men jag har sÄ galet trevlig med att möta vÄren. Vi har hÀngt i Köpenhamn, gungat pÄ Limhamn, bebismyst i Mölleberga och promenerat i Trelleborg. Det var just dÀr som vi bjöds pÄ denna hÀrliga soppa, serverad som förrÀtt. Frisk frÀsch och enkel visade det sig. Tack svÀrmor för middagen!

Lime- & rosmarinkryddad morotssoppa med frasig croissant Soppan Àr signerad Per Ekberg, Ärets kock 1992 Morotssoppa 2 msk olivolja 4 morötter, skalade och skivade 2 gula lökar, finhackade 1 lime,rivet skal & saft 1 kvist fÀrsk rosmarin 1 liter kycklingbuljong 2 dl mellangrÀdde Salt och vitpeppar efter smak

FrÀs löken och morötterna i olivoljan med limeskal och rosmarin. SlÄ pÄ buljongen, limesaft och mellangrÀdde och sjud alltsammans ca 15 min, tills morötterna blir mjuka. Mixa soppan slÀt och smaka av med salt och peppar.

Frasig croissant Ett par plattor smördeg 1 Àgg Flingsalt

LÄt smördegen tina. SkÀr i trianglar och rulla frÄn den tjockaste till den spetsiga delen. Som gifflar. LÀgg pÄ bakplÄtspapper och pensla med uppvispat Àgg. Strö pÄ lite flingsalt och grÀdda i ugnen pÄ 220 grader i ca 7 min, eller tills de fÄtt fÀrg.

Servera till soppan!

croissant lime morot rosmarin soppa