Delikatesses.se

Morgondagens frukost

Nu ska vi vara pÄ banan igen, sÄ lite tid sÄ mycket gott som det ska skrivas om. Trots uteblivna blogginlÀgg sÄ Àts det bakom kulisserna. Det finns supermÄnga utkast som bara vill bli renskrivna och postade men jag tÀnkte att vi börjar med morgondagens frukost som gÄr alldeles ypperligt att förbereda redan ikvÀll. Med detta receptet kan du baka bröd hela veckan och ÀndÄ ha jÀst över.....


Eftersom inte alla i hushÄllet uppskattar russin i bröd sÄ Àr dessa utan....

RĂ„gisar

6-8 st lite beroende pÄ hur stora man vill ha...

3 gram jÀst (ca 3 krm)

300 gram kallt vatten (ca 3 dl)

180 gram vetemjöl special (ca 3 dl)

120 gram rÄgmjöl (ca 2 dl)

50 gram solroskÀrnor/pumpakÀrnor (ca 1 dl)

20 gram linfrö (ca 2 msk)

50 gram russin (kan uteslutas..) (ca 1 dl)

6-9 gram salt (ca 1-1Âœtsk)

PÄ kvÀllen

Blanda degen. Rör ut jÀsten i vattnet och tillsÀtt sedan resten av ingredienserna. Blanda allt ordentligt. Degen ska vara ganska lös. TÀck bunken och lÄt stÄ framme i 8-10 timmar.

PĂ„ morgonen

SÀtt ugnen pÄ högsta vÀrme och gÀrna varmluft. StÀll en plÄt mitt i ugnen och en oöm plÄt pÄ nedre hyllan. Klicka ut degen till bullar pÄ bakplÄtspapper. Peta ner russin som sticker upp. Strö pÄ lite rÄgmjöl och tÀck med en handduk och lÄt jÀsa i ca 30 min. Nu hinner du duscha, lÀsa delarna i tidningen som du inte riktigt kan koncentrera dig pÄ under frukosten i eller svÀnga ihop en smet amerikanska pannkakor.

Ta ut den heta plÄten och lÄt bullarna pÄ bakplÄtspappret snabbt glida över via en skÀrbrÀda eller bricka.

SÀtt in i gen och slÀng in ett par isbitar pÄ den nedre plÄten för att skapa Änga i ugnen sÄ bullarna fÄr en ordentlig skorpa.. SÀnk temperaturen till 200 grader och lÄt bullarna fÄ fin fÀrg, tar ca 20 min. LÄt bullarna svalna pÄ galler, men lÀgg inte pÄ en handduk.

jast pumpakarnor ragisar ragmjol