Delikatesses.se

Mjölkmustasch

I lördagsmorse. Då gick han med mustaschen upp lite tidigare och knådade ihop en sats finfina scones. På tal om han med mustaschen så är det Movember hela månaden. Hjälp Ola hjälpa!❤ Till helgen skänker även vi på Barista Emporia vår dricks till Movember!


Världens bästa scones 7.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1.5 tsk bakpulver 0.5 dl råsocker 125 g kallt smör 1 st ekologiskt ägg 2 dl mjölk 3% ekologiskt ägg och råsocker till pensling (kan uteslutas )

Sätt ugnen på 250 grader, varmluft. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.