Delikatesses.se

Mintkyssar

Det Àr vÀl dags för lite godis sÄ hÀr innan jul. Idag kan man ju dessutom börja rÀkna dan före dan före dan före dan ...ja, ni fattar, mindre Àn en vecka kvar!!! Misteln Àr upphÀngd och det pussas lite extra i hemmet (den fÄr nog hÀnga kvar ett tag till efter jul). Men nÀr vi inte stÄr under misteln sÄ görs det andra kyssar, nÀmligen mintkyssar. Detta hÀrliga godis med det kÀrleksfulla namnet. Egentligen inte sÄ avancerat och frÀscht Àr det med efter allt sött och kletigt.

Mintkyssar 4 dl florsocker 1 dl vatten 1 tsk Àttikssprit 10-15 droppar pepparmintsolja 50 gram mörk choklad, gÀrna 70%. Man skulle kunna vara lite galen och anvÀnda ett smaksatt choklad....

HÀll upp vatten i en kastrull och sÀtt pÄ plattan. Skikta ner florsockret, dosera Àttisksspriten och pepparmintsolja. VÀrm till 115 grader. Olja insidan pÄ en bunke och hÀll upp massan i denna. Rör tills massan börjar svalna och bli lite grynig. SÀtt bunken pÄ ett vattenbad och vÀrm tills smeten blir flytande igen. Skeda sedan upp, pÄ bakplÄtspapper, smÄ rundlar. LÄt stelna. SmÀlt chokladen över vattenbad och klicka sedan ut en liten lins pÄ varje kyss. LÄt svalna och lÀgg sedan i burk med smörgÄspapper emellan. Ge bort i fina celofanstrutar! Har snott receptet rakt av frÄn Malin Söderström

choklad kyssar mint