Delikatesses.se

Matjesill

Det lilla blindtestet av matjesill har utkÀmpats kring vÄrt köksbord. Den store matjesÀtaren (Olan) fick tvÄ alternativ. Den billigaste och den dyraste i affÀren. I blÄ ringhörna lÄg KlÀdesholmens matjessill. "Kryddsill i bitar inlagda med dill enligt vÄrt eget familjerecept". Billigast i klassen.

I röda ringhörnan stod Abbas klassisk matjes." Kryddad pÄ klassiskt vis. FÀrskfilead matjes, som Àr lite fastare i konsistensen." Dyrast i klassen

BÄda tvÄ var rörande överens om vilken vi gillade bÀst. Den fasta, med vÀlbalanserad smak, mycket sÀlta. Dessutom har denna lilla raring inget plÄtaskhölje utan ett brÀnnbart alternativ, som sparar mÄnga kilowattimmar! Trumvirvel.... KlÀdesholmen!!!

Abbas som skulle vara fastare enligt etiketten var sladdrig och spretade lite i smaken. Inte sÄ kryddad som vi vill ha den.

BÄda Àr MSC-mÀrkta!

Dyrast Àr alltsÄ inte alltid bÀst! Vilken Àr din favorit?! PÄ KlÀdesholmen firar man Sillens dag 6 juni. Fira nationaldagen med en nationalsillmacka.

Fram till skrivande stund har det inte gÄtt att uppbringa svensk fÀrskpotatis( om man inte vill betala 300;-/kg), men om en vecka sÄ Àr de nere pÄ rimligt pris. Glöm inte ligga pÄ din handlare sÄ vi fÄr veta vilken sort vi köper, inte bara "nypotatis"!