Delikatesses.se

Marmorerad brownie

Förra helgen fyllde förÀldrarna Är och det bjöds pÄ kalas. I vÄffeltider bjöds det pÄ hjÀrtan toppade med rÀk- & krÀftröra. Som huvudrÀtt stÀlldes det fram flÀskfilé tonato, en glömd klassiker som verkligen Àr att rekommendera, följt av glass med fÀrsk fruktsallad. HÀr skulle man kunna tro att det var slut dÄ vi alla var ganska mÀtta, men icke! Kaffe och kaka skulle med fram. Dock behövde vi en paus och lilla E ville hemskt gÀrna "gonga"( gunga för rensprÄkiga mÀnniskor) Lilla E och Farmor farmor Birgit, 80+ var först ut.

20140408-094443.jpg
PĂ„ bilden lillasyster Sandra och min fantastiska farmor

Mamma hade dammat av ett recept som jag nÀstan glömt, marmorerad brownie, bÀttre Àn vilken tÄrta som helst.


Marmorerad brownie 200 gram smör 250 gram mörk choklad, block funkar 4 dl socker 2 Âœ dl vetemjöl 1 Âœ tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 4 Ă€gg Marmorn 200 gram philadelphia 1/2 dl florsocker 1 Ă€ggvita

smÀlt smör och kokos till formen

SÀtt ugnen pÄ 175 grader. SmÀlt smöret, hacka chokladen och rör ner i det smÀlta smöret sÄ allt smÀlter. Rör i socker och blanda i resten av ingredienserna. KnÀck sist i Àggen och rör ihop. HÀll upp i en form som smörats och "bröats" med kokos. Blanda "marmorn" och klicka ut den sedan över chokladsmten i formen, dra en gaffel i smeten sÄ det bildas ett marmorerat mönster. StÀll in i ugnen i 40 min.GÄr jÀttebra att dubbla receptet om man Àr mÄnga och kan dÄ göras i en braspanna.

brownie choklad farskost kaka kalas