Mandelbiskvier
Ofta nÀr jag var liten dukades det fram nyponsoppa, ibland kall med lÀttvispad grÀdde, ibland varm med en kula glass, men alltid med mandelbiskvier. Dessa godingar kunde man aldrig fÄ nog av, de hör liksom till. En perfekt gÄ-bort-present sÄ hÀr i hösttider.
Mandelbiskvier Ca 100 st 100 gram mandel 1 Àggvita 1,5 dl strösocker 0,5 riven bittermandel( kan uteslutas)
Mal eller mixa mandel och bittermandel till ett fint pulver. Blanda i Ă€ggvita och socker. SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. Spritsa ut klickar pĂ„ en plĂ„t, ca 100 st, lite beroende pĂ„ storlek. TĂ€nk pĂ„ att inte göra dom för stora, hellre mĂ„nga smĂ„.... "Ăr dom smĂ„ fĂ„r man ta tvĂ„".
SÀtt in i igen i 10-12 min, ta ut nÀr de Àr gyllenbruna.