Man ger och man fÄr...
Jag bjöd ju pÄ smÄ cupcakes med lavendelfrosting och jordgubbe för ett tag sen. Lilla E smaskade i sig 5! stycken. NÀr storasyster i söndags skulle ha bokklubb hade hon fÄtt för sig att bjuda pÄ afternoon tea i deras hÀrliga trÀdgÄrd. Jag delade med mig av receptet (kommer Àven hÀr inom kort) pÄ mina smÄ ljuvlingar. Idag nÀr jag var förbi delade storasyster med sig av ytterligare tvÄ godingar hon hade hittat pÄ den ljuvliga bloggen M.ade b.y M.ary som drivs av Maria Strömberg. Jisses vad gott det var! NÀstan sÄ man skulle starta en bokklubb och bjuda in lite folk pÄ tilltugg...
ChÚvrekrÀm med Ugnsrostade KörsbÀrstomater & Basilika 12 st 12 DelikatessknÀcke FÀrsk Basilika
ChÚvrekrÀm: 100 gram ChÚvre 2 msk crÚme fraiche 1 nypa salt
Ugnsrostade KörsbÀrstomater: ca 12 körsbÀrstomater pÄ kvist 2 msk olivolja 1 stor nypa flingsalt 1 nypa strösocker SÄ hÀr gör du SÀtt ugnen pÄ drygt 100 grader. LÀgg körsbÀrstomaterna, fortfarande kvar pÄ kvisten, i en ugnssÀker form. Strö salt, socker samt ringla olivolja över tomaterna. Rosta i ugnen ca 2,5-3 timma, ös tomaterna nÄgon gÄng dÄ och dÄ under rostningen. Ta ut och lÄt svalna i rumstemperatur. Mosa getosten med en gaffel. Addera crÚme fraiche och en nypa salt och arbeta ihop med gaffeln till en jÀmn krÀm. Fördela getostkrÀmen över kexen, lÀgg ett basilikablad pÄ varje kex och avsluta med en ugnsrostad tomat.
BlÄbÀrsmarmelad med Salvia till BlÄmögelost Mildare BlÄmögelost, ex Cambozola FÀrsk Salvia 12 DelikatessknÀcke eller annat kex BlÄbÀrsmarmelad: 250 gram frysta blÄbÀr 1,5 dl syltsocker 1 msk finhackad fÀrsk salvia SÄ hÀr gör du Koka ihop blÄbÀr, salvia och syltsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka pÄ medelvÀrme i ca 5 minuter. Skumma av om det behövs. HÀll upp i vÀl rengjord och steriliserad burk. Servera BlÄbÀrsmarmeladen pÄ knÀckekex tillsammans med blÄmögelost och ett blad fÀrsk Salvia.