Delikatesses.se

MakaronilÄda

Ibland tar fantasin pÄ nya rÀtter slut. Det Àr dÄ vi gÄr tillbaka till grunden. VÄra matminnen frÄn förr. DÄ vi bodde hemma, nÀr man blev inkallad för att maten var klar och det bara var att njuta. Jag tackar mamma och pappa för all god vÀllagad mat jag fÄtt under min uppvÀxt. Mest pappa dÄ det Àr han som varit den stora inspiratören med att vÄga laga pÄ kÀnsla. En rÀtt som Äterkom var makaronipudding, serverad med lingonsylt och morotssallad. Man behöver inte anvÀnda bacon utan man kan ta rester pÄ skinka eller kassler om det finns. Det gÄr givetvis Àven bra att utesluta kött helt och göra den vegetarisk....kanske riva i ett Àpple istÀllet.

Makaronipudding -a la Mannerström 4 dl gammeldags idealmakaroner 6 dl standardmjölk, 3% 2 dl vatten Salt Peppar Muskot, efter tycke och smak

1 gul lök 2 pkt bacon 1/2 purjolök

Ost, en nÀve eller tvÄ

4 Àgg 2 dl grÀdde 2 dl mjölk

Koka makaronerna pÄ halva tiden Àn paketet anger i mjölk och vatten. Krydda med salt, peppar och muskot.

SkÀr baconen i mindre bitar och stek. Hacka lök och purjo grovt och lÄt steka med baconet.

Blanda Àggsmeten och riv osten. Blanda bacon- & lökfrÀset med makaronerna. LÀgg upp hÀlften av det i en ugnsfast form, strö pÄ ost, hÀll pÄ resten. HÀll pÄ Àggstanningen, lite mer ost och stÀll in i ugnen pÄ 175 grader i ca 45 min.

Servera med morotssallad.