Macarons
SmÄ söta bakverk i fina fÀrger Àr svÄra att motstÄ. Macaroner som man enkelt kan göra sjÀlv. Har testat nÄgra olika recept men kommit fram till att detta Àr det ultimata. Jag har en sk. macaronmatta sÄ man helt enkelt inte spritsar för stora rundlar, men det funkar lika bra med vanligt bakplÄtspapper, ser lite mer hemmagjorda ut dÄ. Fyllning och fÀrg kan man variera i oÀndlighet, finns massa goda essenser och fÀrg likasÄ. LÄt fantasin flöda! Saltlakritsmacaroner Àr supergoda!!!
Hallonfyllningen Àr gjord pÄ fÀrska, mixade hallon(35g), smÀlt vit choklad (120g) och en skvÀtt grÀdde(3 msk ).
ca 30 st
120g Àggvita (ca 4 Àgg)
35 g socker
150 g mandelmjöl
150 g flor socker
valfri fÀrg
sockerlag
150g socker
50 g vatten
valfri fÀrg, jag anvÀnder mig av Icing colors frÄn Wilton, men det gÄr lika bra med vanlig hushÄllsfÀrg.
Separera Àggen. 60g Àggvita vispas fluffigt och sen hÀller man i 35 g socker och vispar tills det Àr en vit marÀng. Under tiden kokar man upp sockerlagen till 118 grader, anvÀnd termometer. HÀll i den varma sockerlagen under vispning pÄ medelhastighet. Vispa tills marÀngen har svalnat.
Skikta mandelmjöl och florsocker i en bunke och hÀll pÄ resten av Àggvitorna (60g). Blanda ihop och tillsÀtt önskad fÀrg. VÀnd ner mandelsmeten i marÀngen med hjÀlp av en slickepott. Viktigt att inte röra för mycket. STOOORA tag...
HÀll smeten i spritspÄse och spritsa ut till 5-kronor stora kluttar. Om det bildas toppar sÄ banka plÄten i underlaget sÄ dessa lÀgger sig. LÄt stÄ och torka i ca 30 min. Sen ska de in i ugnen pÄ 160 grader i ca 10-15 min (i min ugn tar det 13 min)
Ta ut och lÄt svalna. Gör valfri fyllning, ex smörkrÀm eller chokladkrÀm, och bre pÄ och sÀtt ihop tvÄ bottnar. Macronerna Àr godast dag 2 i kylskÄp.
HÀr kan man hitta fler spÀnnande recept....