Lyxig fi(u)sksoppa
Jag Àr inte mycket för helfabrikat. Jag kokar fonder, maler kött och odlar kryddor. Men ibland fÄr man anvÀnda sig av FUSK...det var min mormor som introducerade soppan dÄ med rÀkor. Jag har valt att ta ut svÀngarna lite mer. Man kan göra den hur lyxig och matig som man sjÀlv tycker.
4 pers. 1 Kelda thaisoppa 1 Kelda fisk- & skaldjurssoppa 2 laxfiléer 1 tumbit ingefÀra 1 lime (skalet) 2 tsk fisksÄs 1 morot 1 bit purjolök 1dl sojabönor 1 brk krÀftstjÀrtar Salt & peppar
SkÀr laxen i tÀrningar. Marinera med ingefÀra, limeskal( bara det yttersta gröna) och fisksÄsen. SkÀr morot och purjolök i tunna stavar sk Julienne. Blanda ihop bÄda sopporna. VÀrm pÄ medelvÀrme. Jag brukar vispa soppan rÀtt kraftigt sÄ den blir lite skummig. Stek laxkuberna pÄ hög vÀrme sÄ de fÄr yta. Stek grönsakerna en snabbis sÄ de blir varma. LÀgg laxen i tallriken. Toppa med grönsakerna, krÀftstjÀrtar och en limeklyfta. HÀll pÄ soppa and done, som Gordon hade sagt.