Kolhydratsladdning
Ja, man skulle kunna tro att vi kolhydratsladdar inför förlossningen. Men det Àr nog snarare sÄ att dom snygga bilderna och det goda hamnar just i en pastarÀtt. Vi kan vÀl sÀga sÄ hÀr att Lotta Lundgren har gjort det igen. Varje gÄng jag blÀddrar i hennes bok, "Om jag var din hemmafru", fastnar jag pÄ den fÀrgglada lasagnen. Inte bara snygg utan god och vegetarisk med.
Lasagne med hasselnötspesto och svamp- & auberginefrÀs 4-6 personer
Pesto 2 dl rostade hasselnötter utan skal Ett stort knippe persilja, bara bladen 1,5 burk ricotta 1 Àgg Salt & svartpeppar
Svamp-& auberginefrÀs 4 portobellosvampar 2 smÄ aubergine, ekologiska 4 vitlöksklyftor Smör och olivolja
800 gram tomater i olika storlek och fÀrg Lasagneplattor, fÀrska eller torkade spelar ingen
Bechamel 50 gram smör 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1/2 burk ricotta 1 tsk salt
SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Peston Mixa alla ingredienserna till en slÀt smet och stÀll Ät sidan.
Svamp-och auberginefrÀs Hacka svamp och aubergine fint. SkÀr vitlöken i tunna skivor. FrÀs allt den mÀngd smör och olja som situationen krÀver ( Lottas egna ord..). Bli inte avskrÀckt av mÀngden frÄn början, det sjunker ihop, mycket. Salta och peppra.
Bechamel SmÀlt smöret, sÀnk vÀrmen lite och vispa i mjölet. En msk Ät gÄngen. HÀll pÄ mjölken, lÄt bubbla upp. Red av med den sista halvan ricotta. Salta.
SkÀr tomaterna pÄ hÀlften, de smÄ kan vara hela.
Ta fram en form. LÀgg ett tunt lager pesto i botten. Sen lasagneplattor, ett tunt lager svampfrÀs, bechamel och pesto. Upprepa tills det Àr slut eller formen Àr full. Avsluta med att lÀgga pÄ tomaterna. StÀll in i ugnen i ca 45 min. Servera med en god dressad ruccolasallad.