kokt majs!
Hur många sommarpratare har ni lyssnat på? JAg kan varmt rekommendera Kjell Enhager och Magnus Nilsson.Idag har jag lyssnat på Magnus, som chefar och lagar mat på Fäviken. Ett ställe som står högt på vår lista över kulinariska upplevelser vi måste hinna med innan vi dör. Och för att sammanfatta hans sommarprat i ett ord så blir det just WORDS. Det är så bra och genomtänkt att jag blir alldeles tårögd. Vart tar vår matkulturarv vägen när vi inte bevarar det? Vem är redo att bli nästa fäbodjänta ? Vad kommer våra barns matminne vara? När han pratar om att vi inte har några som helst problem att köpa en halv liter bubblat vatten på macken för en tjuga, men gnäller när mjölken kostar en tia vill jag bara sätta upp plakat och banka vett i folks skallar. Så dagens recept går tillbaka till det simpla, enkla. Majskolvar! När jag växte upp så plockade vi majskolvar hela familjen och kokte sen på kvällen och åt med bara smör och salt eller citronpeppar. Så himla gott! Åsså glöm inte att lyssna på fantastiska Magnus sommarprat.
Kokt majs!
2 majskolvar, eller så många du önskar
en rajäl klick smör
flingsalt och citronpeppar
En stor gruta med kokande, saltat vatten. Lägg i majskolvarna och sätt klockan på 7 min, absolut inte mer. Då blir de hårda och sega. Servera med smöret och krydda med salt och citronpeppar efter önskemål.