Kokbokshyllan
Drömmer ni liksom jag att ha ett helt bibliotek med kokböcker?! Ett sÄnt dÀr med hyllor frÄn golv till tak och bara en sliten fÄtölj och en lÀslampa mitt i rummet. Böcker som ger inspiration! Jag Àger en del kokböcker ( lÀs mÄnga) och nu Àr det nÀra att det fÄr bli en in en ut-regel innan vi har ett helt bibliotek... DÀrför hoppade jag glÀdjeskutt nÀr appen Kokbokshyllan lanserades. Hur smart som helst. Kokbok, reportage, dryckestips och alla recept frÄn böcker jag inte köpt Àn. Supersmarta funktioner dÀr röstatyrning hjÀlper dig att komma vidare i recepten sÄ slipper I-paden bli kletig.
SÄ efter att ha blÀddrat i de tvÄ böcker som för tillfÀllet finns blev jag galet sugen att testa. Dessutom sÄ sÄldes det billiga havskrÀftor pÄ affÀren( dock förkokta).
Pankopanerade havskrÀftor med svartpepparglacerade morötter & apelsinsmörsÄs 8 ganska stora havskrÀftor ( vi hade 14 smÄ) 1 dl vetemjöl 2 Àgg 2 msk grÀdde 2 msk apelsinolja ( riv apelsinskal i olja och lÄt stÄ) 2 dl panko Frityrolja
ApelsinsmörsÄs 2-3 st charlottenlökar Skalet frÄn 1 apelsin 1 dl fÀrskpressad apelsinjuice 2 dl grÀdde 1-2 tak vitvins vinÀger 125 gram smör Salt & svartpeppar
Svartpepparglacerade morötter 1 kg morötter Salt Smör Svartpeppar
Skala havskrÀftorna. Spara klorna och Àt som snacks. Panera stjÀrtarna först i mjöl sen Àgg+apelsinolja+grÀdde och sist i panko. LÀgg Ät sidan. Koka morötter i lÀttsaltat vatten. VÀrm sakta upp frityroljan till 130 grader. Börja med sÄsen. LÄt löken bli glansig i smör. LÀgg i saft och apelsinskalet och lÄt det gÄ med en stund. HÀll pÄ grÀdden och koka upp snabbt. LÄt sedan sjuda ett par minuter. SmaksÀtt med vinÀger, salt och peppar. CompTIA 220-801 dumps
StÀll Ät sidan. NÀr morötterna Àr lite al dente lÀgg i en klick smör och ordentligt med svartpeppar. Fritera stjÀrtarna i ca 1,5 min och fiska upp pÄ papper. Servera med lite spÀd ruccola.
apelsinsmorsas havskrafta kokbok leif mannerstroms morot stefan-karlsson svartpeppar