Kladdiga rabarbermuffins
Ni kommer att fÄ stÄ ut ett tag att vart annat inlÀgg kommer handla om rabarber. Jag fullkomligt Àlskar rabarber! Paj, saft, krÀm, chutneys och förstÄs muffins. Detta recept blev vi bjudna pÄ förra helgen hos Olans mor. Det var dÄ lite mer komplicerat Àn i receptet nedan....vill man göra pÄ det svÄra sÀttet, sÄ glöm mjölblandningen till smeten i botten, till precis att du har toppat med marÀngen och satt in muffinsarna i 3 minuter i ugnen.... #tankspriddsvÀrmor Men herregud-sÄ-gott!!
Kladdiga rabarbermuffins
3 dl rabarber
100 gram smör
1Âœ dl + 2Âœ dl strösocker
Âœ dl mjölk
5 Àgg, separerade
2 lime, rivet skal + lite saft
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk stött kardemumma
ev florsocker
SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. Vispa ihop smör och 1Âœdl socker sĂ„ det blir vitt och pösigt. TillsĂ€tt mjölken och en Ă€ggula i taget under omrörning. Riv ner limeskal och nĂ„gra droppar limejuice. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. VĂ€nd ner i smeten.
StÀll 12 muffinsformar i en muffinsplÄt. Fördela ut smeten i formarna, typ 1 msk i varje. SkÀr rabarbern i 2 cm lÄnga stavar.
Vispa Àggvitorna hÄrt med en nypa salt. tillsÀtt sockret och vispa lite till. Strö pÄ rabarbern över kaksmeten och toppa med marÀngen.
StÀll in i ugnen i ca 20 min. MarÀngen ska bli lite gyllene och smeten i botten ska vara torr nÀr man sticker en sticka i. SkÀr limen som blev kvar i kvartar och dekorera med.
Receptet Àr hÀmtat frÄn Trelleborgs Allehanda, men dÄ som en paj....