Delikatesses.se

Kimchi-fuskvarianten

I b√∂rjan p√• f√∂rra veckan hade vi min lillasyster med man p√• bes√∂k och bj√∂d p√• Pho, nudelsoppa. Det blev ganska mycket chili, koriander, mynta, b√∂ngroddar och r√§kor kvar s√• p√• onsdagen rullade vi sommarrullar och doppade i nouc chamdipp, trots minusgrader ute. √Ąven efter detta s√• hade vi lite rester kvar + lite gr√∂nsaker som blivit √∂ver sen tidigare. Vad g√∂r man med sm√• rester? jo, paj , omelett eller pytt. S√• jag marinerade gr√∂nsakerna som var kvar i sesam-, soja-, chilivarianter. Packade i p√•sar och dagen efter k√∂pte vi en bit galet fint h√∂grev. Tunnskar det, marinerade och stekte p√• h√∂g v√§rme. Sen kokte vi rundkornigt ris, blandade i risvin√§ger och socker, stekte √§gg and voil√°; Bim bim bap. Koreansk pyttipanna. Jag hade √∂nskat att vi satt inne p√• en burk med riktig kimchi, men icke. S√• jag blev lite lycklig n√§r receptet fr√•n Remsans bistro smakade kimchi-ish.

Fusk-kimchin är den mellan böngroddar och sojabönor

Kimchi - fuskvarianten

en rejäl sats

4 stora morötter, tunt hyvlade med potatisskalare

1 litet vitkålshuvud, spetskål och innersta delen på savojkål funkar med. tunt strimlad. Osthyveln passar ypperligt i detta moment.

2 salladslök, tunt hackad

0,5 dl rapsolja

0,5 dl japansk soja

2 msk färskriven ingefära

1,5 msk sesamolja

1-2 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta, riven

1 lime, saften

1-2 tsk sambal olek

Blanda grönsaksstrimlorna med resten av ingredienserna till dressingen. Krama in den i grönsakerna så att de mjuknar. Ställ kallt minst en timme, gärna över natten.

bimbimbap kal kimchi morot