Delikatesses.se

kesobröd

Lite dĂ„ och dĂ„ kommer min fina vĂ€n Anna ner till Malmö för att tragga, mysa och shoppa lite. Alltid lika mysigt nĂ€r vi ses. Sist hon var hĂ€r sĂ„ hade hon börjat trĂ€na och lĂ€gga om kosten för att bli starkare, orka mer och kĂ€nna sig lite snyggare i klĂ€derna. Sen hon började undvika ( inte utesluta) vetemjöl sĂ„ kĂ€nde hon sig inte lika uppblĂ„st som hon gjort tidigare. SĂ„ nĂ€r hon dĂ„ skulle komma pĂ„ besök sĂ„ ville ju inte jag vara sĂ€mre utan googlade helt enkelt glutenfritt bröd. Denna vĂ€rlden var helt ny för mig. Jag dök pĂ„ ett recept hos Åse pĂ„ 56kilo.se som sĂ„g gott ut.

Ett tips Àr att fiberhusken ofta stÄr bland glutenfritt i affÀren om du inte hittar det bland bakgrejorna. Hur som haver sÄ var det jÀttegott och vi har gjort det igen. Det Àr lÀttare Àn scones att göra. Bara att röra ihop. SÄ för att skryta lite sÄ inspirerade Anna mig och i veckan var jag ute pÄ en liten joggingrunda. SÄ nu ska min "cup cake" kring byxlinningen bort. Utan att för den delen banta eller Àta mindre god mat. Bara tÀnka till lite mer och röra pÄ flÀsket! Och en fet high five till Anna som Àr sÄ grym !!!
image

Kesobröd

ca 6 frallestora bitar

3 Àgg

125 gram keso

3 msk kokosmjöl

4 msk mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 msk rapsolja

1 nypa salt

sesamfrö, solroskÀrnor, pumpafrö eller nötter. Lite vad du kÀnner för.

SÀtt ugnen pÄ 200 grader.  Blanda de torra ingredienserna först, mixa sen Àgg och keso med stavmixer. Rör ihop till en deg som liknar sconesdeg. LÀgg ut degen  pÄ ett bakplÄtspapper och tryck ut sÄ den Àr typ 2-3 cm hög. Strössla pÄ nÄt frö som topping. StÀll in i ugnen i ca 20 min eller tills brödet Àr gyllenbrunt och kÀnns klart. LÄt svalna pÄ plÄten. Detta bröd kan med fördel bakas dagen innan och blir jÀttegott att rost nÀr det gÄtt ett par dagar.

brod glutenfritt